CO TO JEST RÓŻOWA SÓL INKÓW Z MARAS?
Różowa sól inków - sól maras to zdrowsze solenie i wyjątkowy smak naszych posiłków. Przysłowie o soli mówi że " W soli jest coś „ świętego” i osobliwego - jest w naszych łzach i w oceanach”. Ze wszystkich soli świata najbardziej osobliwa jest sól Inków. Przez legendarnych Inków była nazywana Różowym Złotem. Różowa sól Inków z Maras pochodzi bezpośrednio z serca dziewiczej przyrody peruwiańskich Andów, a jej zasoby zdają się być niewyczerpalne. Znajdują się w gorącym, słonym, podziemnym źródle wypływającym z wnętrza Andów na wysokości 4 tys. m.n.p.m. Blisko 5 000 zbiorników wodnych tworzy na zboczach Andów piękne tarasowe baseny zwane „salinas“.
Do nich właśnie jest kierowany podziemny strumień słonej wody, która pod wpływem słońca odparowuje a w basenach pozostaje czysta sól o różowej barwie. Barwę swoją zawdzięcza bogatemu nasyceniu cennymi pierwiastkami : żelazem, wapniem, magnezem, cynkiem i miedzią. Jest rarytasem między solami ze względu na swój wyjątkowo szlachetny smak i właściwości. Pozbawiona jakichkolwiek chemikaliów nadaje potrawom smak wykwintny i pełen finezji, co doceniają i wykorzystują najlepsi kucharze na świecie. Nazywa się ją solą maraską – od nazwy malowniczej miejscowości Maras położonej w samym sercu Świętej Doliny Inków.
Sól maraska nadaje się do przyprawiania wszystkich potraw: ryb, owoców morza, mięs, sosów, zup i sałatek. Jest świetna zarówno do posiłków gotowanych, jak i zimnych przekąsek, a jej dodatek wydobywa i intensyfikuje smak niektórych warzyw – np. pomidorów, ogórków i sałat. Niektórzy nawet lekko solą surowe jabłka czy pomarańcze – właśnie ze względu na tę jej szczególną właściwość. Jako optymalna oferta Natury może służyć także do rewitalizujących kąpieli.
CO TO JEST SÓL Z MARAS NATURALNIE WĘDZONA ?
Rarytasem na rynku światowym jest sól z Maras naturalnie wędzona. Sól jest wędzona przy użyciu migdałowego i pomarańczowego drewna - naturalnym sposobem bez użycia chemikaliów. Wędzona sól ma ciemno brązowy kolor, intensywny zapach i smak przypominający wędzone mięso. Nadaje sie do wszystkich potraw, którym chcemy nadać smak posmak wędzonego. Docenią ją przede wszystkim osoby, które nie mogą lub nie chcą jeść "chemicznie wędzonej" żywności, a lubią ten smak w pożywieniu. Spróbujcie tą solą posypać np. płatki jabłka, jajko czy ser. Sól ta jest wyjątkowa. Ma swój niepowtarzalny, pyszny smak i aromat.
POMYSŁY NA ZASTOSOWANIE W KUCHNI
Wędzona sól ma w kuchni dość szerokie zastosowanie. Jej zapach zachęca do kulinarnych eksperymentów. Jej wędzony smak najlepiej „ rozwinie” się przede wszystkim w zimnej kuchni. Warzywa jajka czy nawet szynka doskonale się z nią komponują. Szczypta soli na grillowane ryby czy mięso zamieni je w delikatesy z najlepszej wędzarni.Sól odnajduje się i w ciepłej kuchni - w kombinacji ze spaghetti i śmietanowym sosem może się stać wegetariańską odmianą dania á la Carbonara. Kulinarnej fantazji z wędzoną solą Inków naprawdę trudno postawić granice.
Moje konto
-
Produkty
-
Peruwiańskie zioła i płody
-
Ekstrakty z ziół i zioła w kapsułkach
-
Peruwiańska Maca Maka - oryginał
-
Super żywność i zdrowe łasuchowanie
- Sangre de drago - Smocza krew
- Sacha Inchi Omega 3
- Ekskluzywna seria Healthy Me
- Camu Camu witamina "C" z natury
- W zestawie taniej
- Zielona Żywność
-
Polecamy sprawdzone
- Konopne produkty
-
Czy tego szukasz?
-
Chcę uzyskać
-
Problem z
-
wg anatomii
- Bestsellery
-
Zestawy
- Ciekawe książki i broszury
-
Peruwiańskie zioła i płody
-
Problem z
- bóle głowy, migrena
- bóle stawów i kości, osteoporoza
- intoksykacja organizmu
- nadwaga
- niedrożność naczyń
- nieprawidłowa i bolesna menstruacja
- osłabienie organizmu
- osłabienie mięśni
- problemy z trawieniem
- problemy z zajściem w ciążę
- problemy z prostatą
- problemy ginekologiczne
- słaba odporność
- stres, psychiczny dyskomfort
- utrata energii i witalności
- utrata libido
- wysokie ciśnienie
- zaburzenia snu
- zaburzenia pamięci i koncentracji
- zaparcia
- równowaga hormonalna
- słabe krążenie krwi
- przeziębienie i grypa
- wysoki cholesterol
- cukrzyca
-
Chcę uzyskać
- detoksykacja organizmu
- drożność naczyń krwionośnych
- hormonalna równowaga
- lepsza pamięć i koncentracja
- lepsze trawienie
- łagodniejsza menstruacja
- łagodzenie objawów grypy i przeziębienia
- łagodzenie objawów menopauzy
- obniżenie ciśnienia
- obniżenie cholesterolu
- prawidłowe funkcjonowanie prostaty
- poprawa wzroku
- psychiczny komfort
- pozbyć się kamieni nerkowych i żółciowych
- regeneracja organizmu
- regeneracja skóry, paznokci i włosów
- staranie o zajście w ciążę
- schudnięcie
- wsparcie krążenia krwi
- wzmocnienie odporności
- wzmocnienie mięśni i stawów
- wzrost witalności
- złagodzenie migreny i bólu głowy
- zwiększenie libida
- lepszy poziom cukru
- wg anatomii
- O nas
- Kontakt