Koszyk 0
Moje konto
Moje konto
ORGANICZNA EKSKLUZYWNA CZEKOLADA BEZ ALERGENÓW I EMULGATORÓW.


Pomiędzy łakociami czekolada zajmuje pierwsze miejsce i króluje na rynkach całego świata. Zna ją prawie każdy - ale co wie o jej produkcji?

Podstawą czekolady są kakaowe ziarna, które jeszcze w łupinie przeszły procesem fermentacji (sposób i czas fermentacji ma wpływ na ich smak).

Po wysuszeniu są wyłuskane z łupiny i sprasowane do formy miazgi kakaowej, z której następnie jest prasowaniem wyciskane masło kakaowe.

Powstała sucha masa jest używana do wytwarzania czekolady i kakao.

Im więcej w kakaowej masie zostaje kakaowego masła tym bardziej jest czekolada smaczniejsza i delikatniejsza. Ekskluzywne czekolady o aksamitnym smaku mają jeszcze specjalny dodatek tegoż masła.

W większości powszechnie dostępnych tanich czekoladach i wyrobach czekoladowych prawdziwego kakao trudno się doszukać. Niektórzy producenci zamiast kakaowej miazgi używają silnie odtłuszczone kakao, a nawet zamiast niego dodają karobowy proszek, drogie kakaowe masło zastępują tańszą alternatywą niezdrowych roślinnych tłuszczów, dodają lecytynę sojową, cukier, mleko, różne aromaty, składniki konserwujące i poprawiające smak i tym podobne.

Większość czekolad na rynku jest już niestety tak przetworzona, że nie zawiera nawet części właściwości prawdziwego, surowego ziarna kakaowca. Jej ciemny kolor nie jest żadną gwarancją dobrego wpływu na zdrowie, okazało się bowiem, że producenci niekiedy sztucznie je barwią.

Duży procent ludzi nie może ich jeść z powodu alergii i skutków ubocznych jakie powodują właśnie te wszystkie niepożądane dodatki.

Najlepsze czekolady na świecie zawierają nie tylko czystą kakaową masę, ale jeszcze dodatek kakaowego masła,które zawiera taką ilość naturalnych antyoksydantów, że do produkcji czystej, gorzkiej czekolady nie używa się środków konserwujących. Taka czekolada ma nie tylko niezwykle delikatny, aksamitny i niezapomniany smak, ale i walory zdrowotne.

Produkcja dobrej czekolady jest sztuką, w której trudność przygotowania można porównać z przygotowaniem wysokiej jakości dobrego wina...

Właśnie taką ekskluzywną czekoladę 70 i 80 % o aksamitnym , niezapomnianym smaku przygotowała dla nas peruwiańska firma MCMC pod značkou Healthy Me według swojej receptury. Jej wyjątkowy smak tworzą tylko trzy składniki dobrane w odpowiednich proporcjach: kakaowa masa. kakaowe masło i panela -czyli sok z trzciny cukrowej. Wszystko w organicznej jakości, bez innych dodatków.

Czekolada Healthy Me jest więc naprawdę wyjątkowa nie tylko ze względu na jej smak, ale także na jej skład. Lepiej jest zjeść mniejszą ilość dobrej jakościowo czekolady niż opychać się tanimi erzacami, które zatruwają nasz organizm toksynami z dodatków w niej zawartych.

Za czkoladę Healthy Me zebraliśmy sporo podziękowań od klientów, którzy nie tylko docenili jej smak i właściwości, ale przede wszystkim za to, że wreszcie mogli zjeść czekoladę nie mając po niej alergicznych reakcji !

Zachęcamy do spróbowania tego specjału, którego nie znajdziecie nigdzie indziej. Oprócz wspaniałego smaku jest źródłem witamin i minerałów, które zmniejszają stres, zapewniają energię i dobry nastrój. Pozwólmy jej powoli rozpuszczać się w ustach i delektujmy się jej niepowtarzalnym smakiem ... (Tylko „silne” charaktery nie zjedzą jej całej na jeden raz).


Lekki biały osad na czekoladzie jest wynikiem zmiany temperatury otoczenia, nie ma to żadnego wpływu na jej smak i jakość.