Koszyk 0
Moje konto
Moje konto

Różowa sól Inków Original Uncaria® drobne kryształki

Różowa sól z Maras to"różowe złoto Inków." Sól ma strukturę kryształków nasyconych naturalnymi minerałami jak żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź w które Andy obfitują. Jej zasoby, niewyczerpane od stuleci, mieszczą się w słonym i gorącym źródle podziemnym, które wytryska z Andów.

18,00 zł
Waga



Ilość

account_circleWyślij do znajomego
Różowa sól Inków Original Uncaria® drobne kryształki

Różowa sól Inków Original Uncaria® drobne kryształki

Różowa sól z Maras to"różowe złoto Inków." Sól ma strukturę kryształków nasyconych naturalnymi minerałami jak żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź w które Andy obfitują. Jej zasoby, niewyczerpane od stuleci, mieszczą się w słonym i gorącym źródle podziemnym, które wytryska z Andów.

 

CO TO JEST „Różowa sól Inków“

Różowa sól Inków to "różowe złoto Inków." Sól ma strukturę kryształków nasyconych bezcennymi naturalnymi minerałami jak żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź w które Andy obfitują. Jej zasoby, niewyczerpane od stuleci, mieszczą się w słonym i gorącym źródle podziemnym. Wypływa ono z wnętrza peruwiańskich Andów na wysokości 4 tys. m.n.p.m. Różowa sól, odkryta i eksploatowana już przez Inków, jest ceniona ze względu na swój wyjątkowo szlachetny smak i właściwości. Nazywa się ją solą maraską – od nazwy malowniczej miejscowości Maras położonej w samym sercu Świętej Doliny Inków. Sól maraska ma ich szeroką gamę, w tym najważniejsze to żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź. Właśnie to bogactwo minerałów nadaje kryształkom wyjątkową barwę kremu z odcieniem różu, której zawdzięcza swoją nazwę Sal rosada czy Pink salt. Ta egzotyczna, w 100 % naturalna sól Inków jest prawdziwym rarytasem pośród innych soli. Znacznie przewyższa je nie tylko swym składem, ale nadaje potrawom smak wykwintny i wyjątkowy, równocześnie zaopatrując nasz organizm w niezbędne minerały. Cenią ją i na co dzień stosują najlepsi kucharze na świecie, przyprawiając nią różne specjały, by wydobyć z nich to, co najlepsze. Życzymy miłych doświadczeń i wspaniałych smaków z egzotyczną i niepowtarzalną solą z Maras, która powinna na stałe zagościć w Państwa domu – dla Waszego zdrowia. Więcej informacji na temat tej egzotycznej soli znajduje się w ZIELNIKU PERUWIAŃSKICH ZIÓŁ w dziale INNE DARY NATURY.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I UŻYCIA

Sól maraska jest uniwersalna i nadaje się do przyprawiania wszystkich potraw: ryb, owoców morza, mięs, sosów, zup i sałatek. Jest świetna zarówno do posiłków gotowanych, jak i zimnych przekąsek, a jej dodatek wydobywa i intensyfikuje smak niektórych warzyw – np. pomidorów, ogórków i sałat. Niektórzy nawet lekko solą surowe jabłka czy pomarańcze – właśnie ze względu na tę jej szczególną właściwość.
Można też jej używać do rewitalizujących i relaksujących kąpieli całego ciała lub tylko np. zmęczonych, obolałych stóp.

UWAGI

Spożywanie soli ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, gdyż może ona szkodzić, albo być dla nas korzystne – wszystko zależy od rodzaju soli. Jest to niezmiernie istotne, ponieważ większość ludzi nie może się bez soli obejść.
Zwykła, popularna sól kamienna, której najczęściej używamy, składa się niestety głównie z sodu i chloru i zawiera dodatkowo substancje zapobiegajace zbrylaniu się. Spożywana systematycznie, stanowi coraz większe obciążenie dla naszego organizmu (zwłaszcza dla nerek) i jest przyczyną takich niedomagań jak kamienie nerkowe i żółciowe, zapalenie stawów, reumatyzm, dna moczanowa, nadciśnienie i obrzęki.Znacznie zdrowsza od kamiennej jest sól morska, ale ze względu na szybko rosnące zanieczyszczenie mórz musi być również odpowiednio oczyszczana. Natomiast różowa sól Inków pochodzi z wnętrza majestatycznej góry, z czystych, dziewiczych i trudno dostępnych terenów peruwiańskich Andów, jest więc ofertą Natury najlepszą z najlepszych.
Dlatego warto zadbać, by różowe kryształki były w naszej kuchni zawsze pod ręką. Można je wsypać do młynka na przyprawy, ale też mogą stać w słoiczku i być dodatkowo ozdobą każdej kuchni.

GWARANCJA JAKOŚCI

Gwarantujemy, że każde zioło to oryginał.

Peruwiańskie zioła Original Uncaria© są zawsze najwyżej jakości - pochodzą ze świeżych zbiorów, z wyselekcjonowanego surowca, który jest dokładnie ręcznie przebierany w firmie w Czechach. Dzięki swojej jakości są unikalne na rynku Europejskim. Nasza prawie 20 letnia praca została doceniona w Peru - dlatego Czeska firma Uncaria ČR ma zaszczyt być posiadaczem prestiżowego certyfikatu PROM PERU, przyznawanego tylko najlepszym firmom osiągającym wysoką jakość swoich produktów i usług, przede wszystkim w ramach promocji Peru. Jako pierwsi w Europie uzyskaliśmy prawo do używania tej chronionej marki. Więcej informacji na temat jakości naszych produktów można znaleźć w karcie “ DODATKOWE INFORMACJE”.