Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
Różowa sól Inków z Peru
1

Różowa sól Inków Original Uncaria® grube kryształki

295
8594176363509

Różowa sól Inków - grubsze kryształki - to "różowe złoto Inków". Sól ma strukturę kryształków nasyconych bezcennymi naturalnymi minerałami jak żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź w które Andy obfitują. Jej zasoby, niewyczerpane od stuleci, mieszczą się w słonym i gorącym źródle podziemnym. 

Waga: 250g
  • 250g - 18,00 zł
  • 500g - 33,00 zł
  • 1000g - 55,00 zł
  • 2000g - 100,00 zł
18,00 
Brutto

  • Visa
  • MasterCard
clear

DARMOWA PRZESYŁKA

Darmowa wysyłka standardowa na zamówienia powyżej 350,00zł

DARMOWA PRZESYŁKA

dla zamówień powyżej 350 zł

clear

PŁATNOŚĆ KARTĄ

Płatności internetowe są realizowane za pośrednictwem systemu Przelewy24

PŁATNOŚĆ KARTĄ

system płatności internetowych Przelewy24

Najwyższa jakość prosto z Peru

CO TO JEST „Różowa sól Inków“

Różowa sól Inków - grubsze kryształki - to "różowe złoto Inków". Sól ma strukturę kryształków nasyconych bezcennymi naturalnymi minerałami jak żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź w które Andy obfitują. Jej zasoby, niewyczerpane od stuleci, mieszczą się w słonym i gorącym źródle podziemnym. Wypływa ono z wnętrza peruwiańskich Andów na wysokości 4 tys. m.n.p.m. Różowa sól, odkryta i eksploatowana już przez Inków, jest ceniona ze względu na swój wyjątkowo szlachetny smak i właściwości. Nazywa się ją solą maraską – od nazwy malowniczej miejscowości Maras położonej w samym sercu Świętej Doliny Inków. Sól maraska ma ich szeroką gamę, w tym najważniejsze to żelazo, wapń, magnez, cynk i miedź. Właśnie to bogactwo minerałów nadaje kryształkom wyjątkową barwę kremu z odcieniem różu, której zawdzięcza swoją nazwę Sal rosada czy Pink salt. Ta egzotyczna, w 100 % naturalna sól Inków jest prawdziwym rarytasem pośród innych soli. Znacznie przewyższa je nie tylko swym składem, ale nadaje potrawom smak wykwintny i wyjątkowy, równocześnie zaopatrując nasz organizm w niezbędne minerały. Cenią ją i na co dzień stosują najlepsi kucharze na świecie, przyprawiając nią różne specjały, by wydobyć z nich to, co najlepsze. Życzymy miłych doświadczeń i wspaniałych smaków z egzotyczną i niepowtarzalną solą z Maras, która powinna na stałe zagościć w Państwa domu – dla Waszego zdrowia.
Więcej informacji na temat tej egzotycznej soli znajduje się w ZIELNIKU PERUWIAŃSKICH ZIÓŁ w dziale INNE DARY NATURY.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I UŻYCIA

Sól maraska jest uniwersalna i nadaje się do przyprawiania wszystkich potraw: ryb, owoców morza, mięs, sosów, zup i sałatek. Jest świetna zarówno do posiłków gotowanych, jak i zimnych przekąsek, a jej dodatek wydobywa i intensyfikuje smak niektórych warzyw – np. pomidorów, ogórków i sałat. Niektórzy nawet lekko solą surowe jabłka czy pomarańcze – właśnie ze względu na tę jej szczególną właściwość.
Można też jej używać do rewitalizujących i relaksujących kąpieli całego ciała lub tylko np. zmęczonych, obolałych stóp.

UWAGI

Spożywanie soli ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, gdyż może ona szkodzić, albo być dla nas korzystne – wszystko zależy od rodzaju soli. Jest to niezmiernie istotne, ponieważ większość ludzi nie może się bez soli obejść.
Zwykła, popularna sól kamienna, której najczęściej używamy, składa się niestety głównie z sodu i chloru i zawiera dodatkowo substancje zapobiegajace zbrylaniu się. Spożywana systematycznie, stanowi coraz większe obciążenie dla naszego organizmu (zwłaszcza dla nerek) i jest przyczyną takich niedomagań jak kamienie nerkowe i żółciowe, zapalenie stawów, reumatyzm, dna moczanowa, nadciśnienie i obrzęki.Znacznie zdrowsza od kamiennej jest sól morska, ale ze względu na szybko rosnące zanieczyszczenie mórz musi być również odpowiednio oczyszczana. Natomiast różowa sól Inków pochodzi z wnętrza majestatycznej góry, z czystych, dziewiczych i trudno dostępnych terenów peruwiańskich Andów, jest więc ofertą Natury najlepszą z najlepszych.
Dlatego warto zadbać, by różowe kryształki były w naszej kuchni zawsze pod ręką. Można je wsypać do młynka na przyprawy, ale też mogą stać w słoiczku i być dodatkowo ozdobą każdej kuchni.

295
4 Przedmioty

Specyficzne kody

GWARANCJA JAKOŚCI

Gwarantujemy, że każde zioło to oryginał.

Peruwiańskie zioła Original Uncaria© są zawsze najwyżej jakości - pochodzą ze świeżych zbiorów, z wyselekcjonowanego surowca, który jest dokładnie ręcznie przebierany w firmie w Czechach. Dzięki swojej jakości są unikalne na rynku Europejskim. Nasza prawie 20 letnia praca została doceniona w Peru - dlatego Czeska firma Uncaria ČR ma zaszczyt być posiadaczem prestiżowego certyfikatu PROM PERU, przyznawanego tylko najlepszym firmom osiągającym wysoką jakość swoich produktów i usług, przede wszystkim w ramach promocji Peru. Jako pierwsi w Europie uzyskaliśmy prawo do używania tej chronionej marki. Więcej informacji na temat jakości naszych produktów można znaleźć w karcie “ DODATKOWE INFORMACJE”.

Różowa sól Inków Original...

18,00