Koszyk 0
Moje konto
Moje konto

Jesienny czas nie do końca sprzyja pilnowaniu diety i liczeniu kalorii. Trudniej też zmotywować się do aktywności na zewnątrz. Wszystko to sprawia, że można przybrać na wadze a to - obok estetycznych – ma również zdrowotne konsekwencje. Aby zapobiec negatywnemu wpływowi złego cholesterolu na organizm warto zainteresować się suplementacją. Wśród produktów dostępnych na Uncaria ČR szczególne miejsce zajmuje Caigua. Jak działa, jak jej używać? Zapraszamy do lektury.

Owoce z pnącza

Caigua w naturalnym krajobrazie Peru ma formę pnączy, które mogą osiągać imponujące rozmiary. W ziołolecznictwie zastosowanie mają zarówno owoce, nasiona, liście, korzenie, jak i sok. W naszym sklepie proponujemy natomiast sproszkowane i gelatynizowane owoce, które charakteryzują się wysoką zawartością witamin B i C i minerałów, jak również soli mineralnych, białka, włókna pokarmowego i substancji tłuszczowych. Taka forma jest łatwo przyswajalna.

Wielofunkcyjny „spalacz”

Caigua ma zastosowanie zarówno jako wspomagający utratę wagi „spalacz” tłuszczu, jak i element profilaktyki przeciwcukrzycowej, reduktor cholesterolu oraz składnik wspierający pracę układu sercowo-naczyniowego, oczyszczający ściany naczyń krwionośnych oraz tętnic. Oczywiście głównym wskazaniem do jej stosowania jest dieta odchudzająca, jednak również problemy z wysokim poziomem cukru czy cholesterolu są powodem, by sięgnąć po tę niezwykłą roślinę.

Wystarczy spożywać od 1 – 3 płaskich łyżeczek na dobę rozpuszczonych w szklance płynu, by zauważyć rezultaty. Owoce można łączyć także z innymi produktami dostępnymi w naszym sklepie. Jedynym przeciwwskazaniem do stosowania sproszkowanych owoców Caigua jest ciąża oraz okres karmienia piersią.